Ex-ministrii Codrut Seres si Zsolt Nagy, judecati pentru privatizari strategice

Luni, 30 Martie 2009, ora 13:51
1350 citiri
Ex-ministrii Codrut Seres si Zsolt Nagy, judecati pentru privatizari strategice

Fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata, luni, de procurorii DIICOT, alaturi de alte patru persoane, in dosarul privatizarilor strategice, fiind acuzati de aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Ioan Codrut Seres, fost ministru al Economiei si Comertului, Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Gabor Kerekes, Mircea Calin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetatean romano-englez, Michal Susak, cetatean ceh si Mustafa Oral, cetatean turc.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, acestia au constituit sau aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational, din care au facut parte si Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, in scopul comiterii unor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Codrut Seres este acuzat si de tradare prin transmiterea de secrete, iar pentru Michal Susak si Mireca Calin Flore s-a retinut si comiterea infractiunii de complicitate la spionaj.

Concret, in sarcina celor sase inculpati s-au retinut comiterea de activitati ilicite cu caracter penal derulate in legatura cu privatizarea S.C. Electrica Muntenia Sud, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a S.C. Romaero S.A. Bucuresti si S.C. Avioane S.A. Craiova, aflate in portofoliul MEC - OPSPI, consultanta in vederea privatizarii S.N. Radiocomunicatii, adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii C.N. Posta Romana din portofoliul MCTI, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la S.C. Romtelecom S.A. din portofoliul MCTI. Anterior, pentru fapte similare, prin rechizitoriile nr. 222/D/P/2006 si 156/D/P/2007 au fost trimise in judecata si alte persoane.

Data fiind calitatea de ministri pe care Codrut Seres si Zsolt Nagy o detineau la data comiterii faptelor, cauza a fost trimisa Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coruptie, #nagy, #privatizare, #seres , #stiri Electrica Muntenia Sud