Enel va investi 24 mil. euro intr-o centrala eoliana la Tulcea

Miercuri, 27 Septembrie 2006, ora 01:21
932 citiri

Compania italiana Enel va dezvolta la Tulcea, in urmatorii trei ani, un proiect de productie de energie eoliana, pentru care va investi 24 milioane de euro, a declarat marti presedintele Enel Banat si ENEL Dobroga, Brunello Botte. Investitia va fi de tip greenfield."Am initiat un proiect de energie eoliana la Tulcea. Acesta este primul nostru proiect in energie regenerabila, iar in cativa ani vrem sa devenim cel mai mare producator de energie eoliana regenerabila din Romania", a afirmat Botte.

Compania care va administra productia de energie eoliana se va numi Enel Wind. Enel intentioneaza sa dezvolte capacitati de productie de energie regenerabila si in alte localitati din tara, a mai spus Botte. Compania efectueaza in prezent masuratori in acest sens.

Enel a depus luni o oferta pentru a participa la investitiile de la Electrocentrale Braila si este interesata ca statul sa scoata la privatizare complexele energetice Rovinari si Turceni. "In Romania vom trece si la productie", a afirmat Botte.

Oficialul Enel a fost prezent la Calarasi la inaugurarea unei statii electrice de inalta tensiune, care va furniza energie electrica pentru fabrica de sticla detinuta de firma Saint Gobain.

Grupul italian a preluat in 2004-2005 doua dintre filialele Electrica, Electrica Banat si Electrica Dobrogea, si a fost desemnat, la inceputul lunii iunie, castigatorul pentru preluarea participatiei majoritare la Electrica Muntenia Sud.

Enel va prelua un pachet de actiuni reprezentand 67,5% din capitalul social al Electrica Muntenia Sud, pentru care va achita 820 de milioane de euro.

Mediafax