Enel confirma interesul pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda

Vineri, 11 August 2006, ora 04:14
793 citiri

Directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti, a confirmat interesul deosebit al companiei pentru a sprijini constructia si operatiunile reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda, in cadrul unei intrevederi avute miercuri, 9 august, cu ministrul economiei si comertului, Codrut Seres.Potrivit unui comunicat transmis joi de companie, in acest context directorul general executiv al Enel a accentuat dorinta companiei de a inainta o oferta pentru participarea la aceasta initiativa.

Mai mult, Fulvio Conti a reiterat interesul companiei de a lua parte la alte proiecte, cum ar fi privatizarea complexelor energetice pe baza de lignit si dezvoltarea proiectelor de tip "brownfield" initiate de Termoelectrica, cum ar fi conversia pe carbune a centralei de la Braila.

Compania Enel este activa si in ceea ce priveste dezvoltarea unor proiecte de energie nepoluanta in Romania, in mod special grupuri de turbine eoliene, pentru a satisface cerintele crescande de certificate verzi, conform prevederilor legislatiei din Romania.

In cadrul intalnirii, ministrul Codrut Seres a confirmat progresele pentru obtinerea aprobarii Guvernului in vederea privatizarii companiei Electrica Muntenia Sud, in urma licitatiei castigate de Enel in luna iunie a acestui an.

Enel considera ca toate aceste noi proiecte vor crea un sistem energetic mai eficient in Romania, benefic pentru consumatorii finali si pentru economia tarii, facilitand astfel accesul Romaniei la surse energetice mai ieftine si nepoluante in contextul aderarii la Uniunea Europeana.