Enel: Cel mai important activ al Electrica Muntenia Sud este reprezentat de oameni

Marti, 26 Iunie 2007, ora 08:55
1078 citiri

Cel mai important activ al Electrica Muntenia Sud este reprezentat de oameni, situatia financiara a companiei fiind asemanatoare celor ale Electrica Banat si Electrica Dobrogea inainte de a fi preluate de catre Enel, a declarat, marti presedintele Enel Romania, Matteo Codazzi.

Potrivit lui Codazzi, la o prima evaluare a Electrica Muntenia Sud cel mai valoros activ al acesteia este reprezentat de angajati.

"Sunt oameni destepti, cu multa experienta si multa pricepere. Este nevoie de bani pentru investitii si de implementarea unor noi tehnici de lucru", a punctat oficialul Enel.

Presedintele Enel Romania a mai spus ca spera ca in cel mai scurt timp compania sa va prelua efectiv controlul asupra Electrica Muntenia Sud, adaugand ca reteaua de distributie electricitate a acesteia are nevoie de investitii cat mai rapid, pentru ca pe zi ce trece este din ce in ce mai veche.

"Sper sa preluam cat mai repede Muntenia Sud. Acest lucru depinde de foarte multe lucruri si nu pot sa inaintez o data la care vom prelua compania, dar sper sa fie cat mai curand", a mai aratat Matteo Codazzi.

Conducerea Electrica Muntenia Sud a avut, saptamana trecuta, intalniri "la varf" cu reprezentantii Enel.

Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, prin care Enel preia 67,5% din companie, a fost semnat pe 11 iunie in cadrul unei ceremonii, desfasurate la sediul Guvernului.

Potrivit unei hotarari a Executivului, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel prevede ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane de euro.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...