Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica Muntenia Sud A- privatizarea anului 2006

Electrica Muntenia Sud A- privatizarea anului 2006
Dupa BCR si CEC, marile privatizari ale anului 2006 sunt Electrica Muntenia Sud si Daewoo Craiova, ambele societati fiind in responsabilitatea Ministerului Economiei. In timp ce uzina craioveana va fi luata de la coreeni saptamana viitoare si lansata la privatizare la inceputul anului viitor, la Electrica Muntenia Sud A- procesul de privatizare este avansat.Reprezentantii Ministerului Economiei si-au propus sa vanda cea mai importanta distributie de electricitate, care deserveste Capitala, pana la mijlocul lui 2006. A"LuptaA" pentru Electrica Muntenia Sud este stransa, in cursa fiind inscrise 10 dintre cele mai mari companii de profil din lume.
A"PetitoriiA" Electrica Muntenia Sud sunt: americanii de la AES Corporation, nemtii de la EnBW, E.ON Energie , RWE Energy, cehii de la CEZ, italienii de la Enel, austriecii de la EVN, francezii de la Gaz de France, spaniolii de la Iberdrola si de la Union Fenosa International. Toti investitorii si-au prezentat planurile de afaceri pentru distributia de electricitate din Bucuresti, urmand ca pana la finele lunii ianuarie 2006 sa depuna ofertele finale angajante, impreuna cu preturile de preluare a societatii. Pentru a creste competitia si a obtine un pret ridicat pe Electrica Muntenia Sud, ministrul Economiei, Codrut Seres, a anuntat ca negocierile finale se vor purta cu 5 competitori, nu cu 2, asa cum se obisnuieste. El a declarat, intr-un interviu acordat ziarului A"GandulA", ca distributia de electricitate din Bucuresti valoreaza mai mult decat celelalte 4 societati deja privatizate: Electrica Banat si Dobrogea, Electrica Moldova si Oltenia. Adica peste 360 milioane euro. Autoritatile romane avanseaza insa un pret de peste 500 milioane euro pentru Electrica Muntenia Sud, unii dintre competitori considerand ca este A"un pret ridicatA".
A"PetitoriiA" A- in plina campanie de prezentare
Dorindu-si foarte mult Electrica Muntenia Sud, o parte dintre A"petitoriA" au demarat campanii de prezentare a companiilor lor din strainatate. Nemtii de la EnBW si americanii de la AES Corporation fac demersuri sa-si deschida firme in Bucuresti, indiferent daca vor castiga sau nu distributia de electricitate din Bucuresti. A"Avem proiecte speciale pentru satisfacerea clientilor si mijloace financiare foarte mari pentru a ne angaja pe piata din Romania. Electrica Muntenia Sud este o prioritate pentru noi. Avem o vasta experienta in distribuirea curentului in capitalele Europei. In cresterea profitului, suntem cei mai buni din Europa, nu numai din GermaniaA", ne-a declarat Utz Claassen, presedintele Consiliului de administratiei al EnBW. EnBW A"se uitaA" si la Nuclearelectrica. A"Avem experienta si in energia nuclearaA", a precizat Amir Ghoreishi, director de strategie al companiei. Claassen a dat asigurari ca EnBW are capacitatea financiara sa raspunda nevoilor de dezvoltare a infrastructurii . A"Avem ambitie, bani si baza tehnologica pentru RomaniaA", au concluzionat reprezentantii companiei germane, dupa o vizita la termocentralele si centrala nucleara ale EnBW.

Gandul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 747 ori