Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gabriel Dumitrascu (OPSPI) vrea privatizare majoritara la Electrica

Gabriel Dumitrascu (OPSPI) vrea privatizare majoritara la Electrica


Am decis sa realizam o privatizare majoritara la Electrica, pe Bursa, deoarece este mult mai favorabila statului roman decat o privatizare pe segmente, a declarat, joi, Gabriel Dumitrascu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), in cadrul conferintei 'Energy Business Summit' desfasurata sub patronajul Ministerului Economiei.

"O privatizare majoritara la Compania Electrica este mult mai favorabila statului roman decat o privatizare de componentele de distributie, furnizare si service. Tocmai de aceea, am optat pentru o privatizare prin mecanismele specifice Bursei, lasand la o parte solutia privatizarii printr-un investitor strategic", a afirmat Gabriel Dumitrascu.

Potrivit acestuia, Electrica va deveni dupa privatizare un actor important, nu numai la nivel national, ci si la nivel regional.

"E nevoie de capital privat, care sa puna presiune pe procedura manageriala din cadrul Electrica", a mai spus Gabriel Dumitrascu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1608 ori