Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica se orienteaza pe timp de criza spre consumatorii mai mici

Electrica se orienteaza pe timp de criza spre consumatorii mai mici

Furnizorul si distribuitorul de energie electrica Electrica SA se orienteaza pe timp de criza spre consumatorii mai mici si renegociaza cu fostii clienti ai societatii, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn directorul general al companiei Ioan Folescu, potrivit NewsIn.

"Avem o lista cu mai multe companii cu care negociem acum. In perioada de criza, incercam sa ne diversificam portofoliul si ne-am orientat catre clientii care cumpara energie electrica in cantitati mai mici. De exemplu, in acest an am semnat un contract cu Policolor Bucuresti, iar cu Vodafone, cu care avem contract pe medie tensiune, incercam sa incheiem un contract si pe joasa tensiune", a spus Ioan Folescu.

Directorul general al Electrica a precizat faptul ca exclude negocieri cu marii consumatori industriali de electricitate, intrucat acestia si-au stabilit deja contracte.

"Este mai dificil acum cu mari consumatori. Intre consumatorii industriali, noi, oricum, avem contract cu Oltchim si cu ArcelorMittal Galati, incheiat inca din 2004", spune Folescu.

De asemenea, reprezentantul Electrica SA a mentionat faptul ca directia de furnizare a companiei si-a format o echipa care renegociaza cu fostii clienti ai societatii, pe care incearca sa-i recastige.

Electrica SA si-a propus realizarea unor capacitati de productie din surse regenerabile de circa 375MW pentru acoperirea necesarului de certificate verzi din surse proprii, respectiv 150MW din energie eoliana, 200MW din biomasa si 25MW din hidroenergie. In prezent, aceste proiecte sunt la faza de studiu de fezabilitate.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei.

La nivel de grup, societatea a avut in 2008 o cifra de afaceri de 5,9 miliarde lei si un profit brut de 1,5 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1302 ori
Citeste mai multe despreelectrica criza energie furnizori