Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica investeste 225 mil euro in distributia electricitatii

Electrica investeste 225 mil euro in distributia electricitatii

Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA si-a planificat investitii de circa 225 milioane euro, pana in 2012, in retelele de distributie a electricitatii apartinand filialelor din Transilvania Nord,Transilvania Sud si Muntenia Nord, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

"Aducerea la parametrii acceptabili a instalatiilor electrice din gestiunea operatorilor de distributie ce apartin Electrica SA este un proces indelungat, de circa 5-8 ani, si necesita resurse financiare importante in fiecare an", potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn.

De asemenea, in functie de nivelul investitiilor, reprezentantii companiei spun ca Electrica SA ar putea sa contracteze imprumuturi pentru finantarea acestora.

"Contractarea imprumuturilor, daca va fi cazul, se va face prin licitatie deschisa, putand participa orice banca ce va indeplini conditiile ce vor fi cuprinse in documentatia de atribuire", mai spun reprezentantii companiei.

Totodata, investitiile programate de companie pentru acest an se ridica la circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1570 ori