Electrica: cifra de afaceri si profitul au scazut cu 35%, respectiv 33%, in 2009

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 23:09
2104 citiri
Electrica: cifra de afaceri si profitul au scazut cu 35%, respectiv 33%, in 2009

Cifra de afaceri si profitul brut ale furnizorului si distribuitorului de energie electrica Electrica SA au scazut anul trecut cu 35%, la 4,9 miliarde lei, si respectiv cu 33%, la 1 miliard lei, potrivit rezultatelor estimate transmise de companie.

In 2008, rezultatul brut realizat a fost de circa 1,5 miliarde lei, iar cifra de afaceri de 7,6 miliarde lei. "Rezultatele financiare din 2008 au fost influentate de fondurile obtinute in urma finalizarii procesului de privatizare a Filialei de Distributie si Furnizare Muntenia Sud", spun reprezentantii Electrica.

De asemenea, potrivit acestora, rezultatul brut preliminat a se realiza in 2010, la nivelul grupului Electrica (Aparat Central si cele sapte filiale: trei de furnizare, trei de distributie si o filiala de intretinere si servicii energetice), este de aproximativ 0,1 miliarde lei, iar cifra de afaceri de circa 5 miliarde lei.

Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#electrica, #energie, #profit , #stiri Electrica Muntenia Nord