Distribuitorii de energie au programat pentru acest an investitii de 600 mil. euro

Vineri, 23 Februarie 2007, ora 08:06
1212 citiri

Distribuitorii de energie electrica vor investi in acest an 600 milioane euro, din care 250 milioane euro pentru intretinerea instalatiilor, a anuntat, joi, Ministerul Economiei si Comertului (MEC), dupa o intalnire a ministrului de resort, Varujan Vosganian, cu reprezentantii firmelor.

"Reprezentantii societatilor de distributie au prezentat rapoarte de activitate pentru programele de investitii derulate in ultimul an si programele de investitii programate pentru anul in curs. Pentru 2007, valoarea totala a investitiilor asumate de cele opt companii este de 350 milioane euro. Pentru activitatile de mentenanta sunt prevazute 250 milioane euro", se arata intr-un comunicat al MEC.

La intalnirea pe tema calitatii serviciilor de alimentare cu electricitate au participat directori ai firmelor Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord, Enel Romania, CEZ Electrica Oltenia, Electrica Transilvania Nord, Electrica Muntenia Sud si E.ON Moldova.

Ministrul a afirmat, saptamana trecuta, ca va solicita distribuitorilor explicatii privind penele de curent din ultima perioada si calitatea redusa a energiei furnizate consumatorilor, dupa ce, in ultimile saptamani, Bucurestiul a fost afectat de mai multe intrerupei ale alimentarii cu electricitate.

"MEC este responsabil cu administrarea sistemului energetic, iar dumneavoastra (companiile de distributie si furniare, n.r.), in calitate de prestatori de servicii, sunteti responsabili pentru calitatea energiei distribuite catre consumatori. Pentru toate cele opt zone de distributie la nivel national, solicit asumarea unui program precis de investitii si mentenanta", a afirmat Vosganian.

Programul de investitii pentru 2007 va fi urmat de un proiect pe termen lung, pentru perioada 2008-2012, aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)