Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS isi propune sa privatizeze, in 2007, 62 de societati la care statul este actionar majoritar

AVAS isi propune sa privatizeze, in 2007, 62 de societati la care statul este actionar majoritar
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la privatizare 62 de societati comerciale in 2007, propunandu-si sa incaseze circa un miliard de lei in acest an, din care 60 la suta sa provina din privatizare, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

'In acest an ne propunem sa privatizam 62 de societati comerciale la care suntem actionari majoritari si speram ca in acest an sa obtinem din privatizare venituri de minimum 600 milioane lei', a spus Atanasiu.

Din cele 62 de societati, la noua companii procedurile de valorificare a participatiilor sunt deja in vigoare, la alte 26 de societati urmand sa fie scoase la vanzare pachetele de actiuni pana in trimestrul trei al acestui an.

De asemenea, AVAS va privatiza si 27 de societati comerciale preluate de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), 16 societati din acest portofoliu urmand sa fie scoase la vanzare.

Cele mai importante societati provenite de la OPSPI si care vor fi privatizate pana la sfarsitul anului sunt complexele energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova si companiile Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Muntenia Sud.

Peste 80 la suta din societatile comerciale cu capital majoritar de stat din portofoliul AVAS nu sunt atractive la privatizare.

Presedintele AVAS a propus un proiect de ordonanta de urgenta care sa prevada posibilitatea ca societatile care nu pot fi privatizate sa nu intre timp de sase luni sub incidenta legii insolvabilitatii, tocmai pentru a evita vanzarea unor active, altele decat cele care pot functiona, in vederea satisfacerii unor interese imobiliare.

'Deocamdata ne-am impotmolit pe circuitul de avizare, la Ministerul Justitiei, care inca nu a aprobat aceasta propunere, prin care noi dorim sa evitam vinderea unor active, in special terenuri, in cadrul unor afaceri imobiliare', a explicat Teodor Atanasiu.

Proiectul prevede vanzarea activelor functionale, insa si modificari care sa faciliteze implicarea investitorilor prin eliminarea unor bariere in procesul de privatizare, cum sunt impunerea unor investitii in tehnologie in paralel cu mentinerea aceluiasi numar de angajati.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori