Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afaceri bancare "cu studii": Cambridge face investitii pentru venituri mai mari

Afaceri bancare "cu studii": Cambridge face investitii pentru venituri mai mari


Dupa ce guvernul britanic a redus cheltuielile pentru invatamantul superior, Universitatea Cambridge a anuntat ca va incerca sa obtina finantare suplimentara prin investitii.

Cambridge primeste de la guvern circa o treime din finantarea necesara pentru educatie si cercetare, in scadere de la jumatate in urma cu un deceniu.

Pe langa cresterea activitatilor de atragere de fonduri, colegiile devin tot mai creative in investitii. In unele cazuri, cum este cel al Trinity Hall, este vorba si de aventurarea in domenii de neconceput in trecut pentru institutiile academice conservatoare, potrivit Mediafax.

Fondurile cumulate ale colegiilor Universitatii Cambridge sunt evaluate la circa 3 miliarde de lire sterline (4,65 miliarde dolari), iar fondurile proprii ale universitatii sunt de 1,9 miliarde de lire.

Aceste fonduri sunt cu mult sub cele ale celor mai bogate institutii de invatamant superior din Statele Unite, Universitatea Harvard si Universitatea Yale, care se ridicau la jumatatea anului trecut la 30,4 miliarde de dolari, respectiv 19,3 miliarde de dolari.

In 2011, guvernul din Marea Britanie a prezentat un plan de reducere a cheltuielilor statului pentru invatamantul superior si transferarea cheltuielilor catre majorarea burselor de studii si a imprumuturilor pentru studenti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1705 ori