Universitatea care trece la cursuri online, lovită de criza energiei. "Stingem luminile ca să aprindem beculețele primăriei"

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 23:36
858 citiri
Universitatea care trece la cursuri online, lovită de criza energiei. "Stingem luminile ca să aprindem beculețele primăriei"
Studenții de la Universitatea Craiova vor face cursuri online FOTO: Unsplash.com

Toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023, însă examenele se vor ţine faţă în faţă.

Motivele pentru care s-a luat această decizie sunt simple, spun reprezentanții Universității. Pe de o parte, vor să fie valorifică infrastructura creată în cei doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Covid-19, iar pe de altă parte, vor să facă economii la energie.

"Stingem luminile în Universitate ca să aprindem beculețele Primăriei Craiova

Vestea că studenții Universității Craiova vor face cursuri online a stârnit multe controverse pe rețelele de socializare: "Nu au bani de curent, de căldură, știți ce frig este în sălile de curs? Vă spun eu că e foarte frig", a comentat un profesor.

"Păi pe principiul compensației. Stingem luminile în Universitatea Craiova ca să aprindem beculețele Primăriei Craiova. Ca oricum cu învățătura...beznă totală", a mai scris un locuitor al Craiovei pe Facebook.

"Partea dureroasă e că doar 2-3 profesori sunt revoltați"

"Este nevoie de curent pentru luminițe, altfel nu mai prindem locul 1", s-a exprimat un alt cetățean pe Facebook.

"Măcar așa nu mai au motive să spună că nu au ajuns la cursuri, pentru că le-a fugit pisica", a mai comentat o altă persoană nemulțumită de decizie.

"Aici e partea dureroasă: cei mai mulți sunt fericiți că începe online. Cred că, în afară de mine, dacă mai sunt doi-trei profesori revoltați de trecerea în online, e mare lucru. Atât s-a putut. Când n-ai cu cine, n-ai", a mai scris un profesor revoltat.

Studenții sunt de acord cu decizia

Cristian Dinu este student al Universității Craiova și a spus, pentru Ziare.com, de ce este de acord cu susținerea cursurilor online.

"Eu sunt student în anul III și m-am angajat încă de anul trecut. În acest mod, cu orele online, îmi este mult mai ușor. Când termin treaba, pot să intre la ore de acasă, de la locul de muncă, de fapt, de oriunde. Înainte eram mereu pe fugă, agitat, să nu întârzii la facultate.

Cred că pentru un tânăr care se împarte între job și facultate este mult mai bine așa", a declarat Cristian Dinu.

E mai simplu cu orele online

Adela Alexandrescu este studentă în anul II la Universitatea Craiova și spune că preferă cursurile online, dintr-un motiv foarte simplu: nu pierde timp în trafic. În acest mod, ar ...citeste mai departe despre "Universitatea care trece la cursuri online, lovită de criza energiei. "Stingem luminile ca să aprindem beculețele primăriei"" pe Ziare.com

#studenti, #Universitatea Craiova, #cursuri, #online , #Stiri Educatie