Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O universitate din București a decis dublarea taxei de studiu. Ce acuzații aduc studenții

O universitate din București a decis dublarea taxei de studiu. Ce acuzații aduc studenții

O decizie a conducerii Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, privind "cresterea cu peste 100% a taxei de studiu la cuantumul de 1.500 Euro" pentru anul universitae 2022-2023, este criticata intr-o scrisoare deschisa a studentilor universitatii, scrie Edupedu.ro.

Studentii afirma ca motivele invocate pentru respectiva decizie sunt "nefundamentate, eronat intemeiate" si cer mentinerea taxei initiale de 700 de euro/student.

In scrisoarea deschisa studentii sunt informati ca, "din cauza cresterii explozive a preturilor la combustibili, energie electrica si gaze precum si pe fondul celei mai ridicate rate a inflatiei din ultimii 20 de ani", taxa de scolarizare la aceasta universitate creste la 1.500 euro pentru anul universitar 2022-2023.

In anuntul initial, reprodus in scrisoarea deschisa, studentilor care nu pot achita noua taxa li se recomanda sa se transfere la alte universitati particulare.

Scrisoarea, adresata conducerii UCDC, dar si Ministerului Educatiei, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si altor autoritati, afirma, intre altele, ca motivele invocate "nu sunt pertinente si nu prezinta veridicitate", avand in vedere problema numarului redus de studenti, ca nu este prezentat transparent impactul economic real, iar cresterea costului carburantilor nu ar avea un impact financiar asupra universitatii. ...citeste mai departe despre "O universitate din Bucuresti a decis dublarea taxei de studiu. Ce acuzatii aduc studentii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 583 ori
Citeste mai multe desprestudenti facultate taxa studiu crestere