Un economist roman de geniu la Paris n-ar putea fi profesor in tara: Cat de mare e prapastia intre Romania si Occident

Marti, 30 August 2016, ora 13:35
5113 citiri

Florin Bilbie este considerat unul dintre cei mai mari economisti ai lumii si sansa Romaniei la un premiu Nobel, insa el nu ar putea preda in universitatile din Romania, desi acum este cercetator si profesor universitar la Paris.

Situatia absurda reiese dintr-un studiu realizat de Sebastian Buhai, cercetator la Universitatea din Stockholm, in colaborare cu Cristian Litan si Gheorghe Silaghi, de la Universitatea Babes Bolyai, scrie Adevarul.

Acestia au verificat care sunt criteriile minime actuale pentru ca un economist sa devina profesor universitar plin in Romania si au constatat ca marea majoritate a cercetatorilor romani care predau la Oxford, Sorbona sau la alte universitati de marca de peste hotare nu le-ar indeplini, pentru ca in Romania se pune accentul pe cantitate, nu pe calitate.

"Eu am spus pe sleau ca romanii au inteles gresit partea cu plagiatul: se plagiaza fara rusine lucrari stiintifice, teze de doctorat etc, in loc sa se plagieze sisteme de organizare si ...citeste mai departe despre "Un economist roman de geniu la Paris n-ar putea fi profesor in tara: Cat de mare e prapastia intre Romania si Occident" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#studiu economisti profesori Romania, #plagiat universitati Romania , #Stiri Educatie