Transferuri nejustificate ale elevilor: Sefi de inspectorate scolare, demisi - sute de mutari, anulate

Joi, 20 August 2015, ora 16:14
1010 citiri
Transferuri nejustificate ale elevilor: Sefi de inspectorate scolare, demisi - sute de mutari, anulate
Foto: Ziare.com

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, joi, ca sefii inspectoratelor scolare Bihor si Prahova au fost demisi, dupa ce in cele doua judete au fost gasite 332 de cazuri de transfer nejustificat in clasa a IX-a, iar MECS a sesizat si organele de ancheta, pentru suspiciuni de abuz in serviciu.

Ministrul Sorin Cimpeanu a spus ca, in urma controlului facut la Inspectoratul Scolar Judetean Bihor, s-a stabilit ca din cele 236 de cereri de transfer in clasa a IX-a, 191 au fost aprobate, iar dintre acestea, 124 sunt nejustificate, elevii avand medii mai mici decat mediile ultimilor admisi la acele scoli.

"Din cele 144 de aprobari transfer fara medie, 14 au fost justificate, iar sase cazuri au fost de gemeni. Aceste cazuri necesita aprobarea Ministerului, dar le putem considera, si Corpul de Control le considera justificate. Douazeci de cazuri in total, din cele 144 aprobate fara respectarea criteriului de medie, raman deci fara justificare 124 de cazuri", a explicat ...citeste mai departe despre "Transferuri nejustificate ale elevilor: Sefi de inspectorate scolare, demisi - sute de mutari, anulate" pe Ziare.com

#transferuri nejustificate elevi, #Sorin Cimpeanu transferuri elevi, #transferuri elevi clasa a noua , #Stiri Educatie