Modificări la programul ”Şcoala după şcoală”: tichetele pentru elevi pot fi emise și pe suport electronic

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 21:59
972 citiri
Modificări la programul ”Şcoala după şcoală”: tichetele pentru elevi pot fi emise și pe suport electronic
Tichetele pe suport electronic nu sunt transferabile FOTO Pixabay

Senatul, for decizional, a decis luni, 20 decembrie, că elevii până în clasa a IV-a inclusiv pot opta să primească tichete pentru educaţie pe suport electronic, în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul ”Şcoala după şcoală”.

Proiectul de lege, care a fost votat cu majoritate de voturi - 122 de voturi ”pentru” şi o abţinere -, are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi modificarea unor prevederi legale din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.171/2020 privind modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Potrivit unui amendament, unităţile de învăţământ, prin decizia consiliului de administraţie, îşi pot extinde activităţile cu elevii după sau înaintea orelor de curs, prin programe ”Şcoala după şcoală”, dacă dispun de infrastructura şi de personalul necesare implementării acestor programe. Pentru elevii până în clasa a IV-a inclusiv, părinţii, reprezentanţii legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, pot opta alege tichete pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul ”Şcoala după şcoală”.

Statul finanţează, în limita sumelor alocate cu această destinaţie, programul ”Şcoala după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali solicită în scris acest serviciu, prin tichete pentru educaţie pe suport electronic a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0.8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în program, se arată în proiect.

Persoanele îndreptăţite optează în scris pentru aceste tichete pe suport electronic, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală pentru noul an şcolar.

Tichetele pentru educaţie pe suport electronic destinate programului ”Şcoala după şcoală” sunt tichete de valoare pe suport electronic finanţate din fonduri externe nerambursabile şi în completare de la bugetul de stat destinate exclusiv acop ...citeste mai departe despre "Modificări la programul ”Şcoala după şcoală”: tichetele pentru elevi pot fi emise și pe suport electronic" pe Ziare.com

#program Scoala dupa scoala, #tichete electronice, #tichete elevi, #Ministerul Educatiei , #Stiri Educatie