Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Studiul la distanță nu câștigă încă teren în România. Țările care-l aplică la greu

Studiul la distanță nu câștigă încă teren în România. Țările care-l aplică la greu

Tehnologia a schimbat școala. Și nu vorbim doar despre materiile din timpul orelor, ci despre felul în care sunt predate, cine sunt adevărații profesori și cum sunt remotivați elevii și studenții.

Trăim într-o nouă eră în care oamenii sunt din ce în ce mai ocupați și toate gadgeturile, internetul de mare viteză, dar și implicarea rețelelor sociale în viața noastră au redefinit felul în care ne comportăm, vorbim, ne informăm și învățăm zi de zi.

Educația online oferă oamenilor șansa de a primi instruire suplimentară, fără a renunța la locurile de muncă, dar și șansa de a se ocupa de educația și pregătirea copiilor lor, acest lucru necesitând mai puțin timp.

Studiul la distanță a câștigat teren

Potrivit datelor Eurostat pentru 2019 (înainte de pandemie), 8% dintre persoanele din UE, cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani, au raportat că au participat la un curs online la un moment dat în cele trei luni înainte de începerea sondajului.

Cele mai mari procente au fost în Finlanda (21%), Suedia (18%) și Spania (15%), iar cele mai scăzute în Letonia (4%), România (3%) și Bulgaria (2%).

În 2020, procentul de respondenți a crescut la 23%, pentru a ajunge la 27% în 2021. În fruntea listei s-au aflat Irlanda (46%), Finlanda și Suedia (45%), în timp ce cele mai mici procente au fost realizate de Croația (18%), Bulgaria (12%) și România (10%).

Studiul la distanță, acceptat de instituțiile educaționale

Indiferent de diferențele individuale dintre țări, este evident că studiul la distanță a devenit acceptat la nivel larg de numeroase instituții educaționale.

Se anticipează că acest tip de educație va fi din ce în ce mai aplicat, dezvoltat și perfecționat.

Ce este distance learning

Studiul la distanță este o formă de educație formală sau informală desfășurată online. Lecțiile și materialele sunt partajate online, iar studenții lucrează din locația preferată.

Învățarea sincronă la distanță are loc în timp real și presupune comunicare online „în direct”. Această comunicare are loc prin platforme special concepute care permit apeluri video cu un număr mare de participanți (cum ar fi Zoom).

Învățarea asincronă la distanță este un tip de educație auto-organizată care nu necesită prezența studenților la curs la o anumită oră. Materialele sunt trimise online, iar studenții au un anumit termen limită (de ...citeste mai departe despre "Studiul la distanță nu câștigă încă teren în România. Țările care-l aplică la greu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 366 ori
Citeste mai multe despreinvatare online avantaje studiu distanta