Sistemele online de invatamant reduc cheltuielile cu instruirea personalului. Vezi cat

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 18:52
3684 citiri
Sistemele online de invatamant reduc cheltuielile cu instruirea personalului. Vezi cat

Angajatorii isi poate reduce cheltuielile destinate instruirii personalului cu 40% daca utilizeaza un sistem de invatamant online, de tip e-learning, potrivit lui Adrian Calin, consultant in cadrul furnizorului de cursuri de e-learning Blue Point IT Solutions.

"Am calculat cu cat si-a redus costurile un client din sectorul bancar prin folosirea e-learningului si am constatat ca s-au cheltuit cu 40% mai putin fata de cheltuielile presupuse de un training traditional, in contextul in care primele bugete taiate in perioade economice dificile sunt cele alocate resurselor umane", a declarat Adrian Calin, prezent la o conferinta de specialitate organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu Blue Point IT Solutions.

Intr-un context in care piata locala a programelor de training "la clasa" a scazut cu 25-30% in ultimii doi ani, ajungand la valoarea de 25-30 de milioane de euro, folosirea programelor de e-learning a devenit o practica din ce in ce mai des utilizata in randul oamenilor din departamentele de resurse umane.

Avantajele programelor de e-learning: costuri reduse, disponibilitate crescuta

"Pe langa pret, printre avantajele programelor de e-learning se mai afla disponibilitatea acestora (pentru ca angajatii nu au timp sa piarda una sau doua zile pentru a merge la training si isi aleg siguri cand sa parcurga cursul), precum si faptul ca aceste cursuri pot fi accesate de un numar mare de angajati intr-o perioada scurta de timp", a spus Craig Murray, EMEA account Manager in cadrul SkillSoft, care coordoneaza activitatea furnizorului de programe de e-learning in peste 20 de piete.

La nivel global, piata serviciilor de e-learning a ajuns la valoarea de 48 miliarde de dolari, iar primele programe de educatie virtuala au fost utilizate in Statele Unite.

Si Ministerul Comunicatiilor vrea sa oblige institutiile publice sa asigure participarea angajatilor la cursuri online de e-Guvernare, exclusiv prin intermediul unei platforme online, in conditiile in care costurile instruirii unei persoane prin cursuri clasice ajung la 3.000 de lei pentru o perioada de 5 zile.

In acest sens, institutia a lansat spre consultare publica un proiect de hotarare de guvern.

Cursurile vor avea loc prin intermediul eAcademie, o platforma de instruire in domeniul serviciilor electronice pentru functionarii publici realizata de consortiul format din Siveco Romania, Altfactor Galati si Omnilogic.

Costul platformei s-a ridicat la 6 milioane de lei si a fost acoperit din fonduri UE.

#elearning, #sistem invatare distanta, #sistem invatare pentru angajati, #dezvoltare cunostinte angajati, #economisire prin sistem online training , #Stiri Educatie