Si studentii peste 26 de ani vor putea merge gratis cu trenul

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 14:30
1986 citiri
Si studentii peste 26 de ani vor putea merge gratis cu trenul
Foto: Arhiva Facebook/ CFR Calatori

Studentii care au peste 26 de ani vor putea circula din nou gratuit cu trenul, anunta Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Senatul Romaniei a adoptat amendamentul privind propunerea legislativa L 450/2017 care vizeaza studentii ce depasesc varsta anterior mentionata si nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern.

Aceasta prevede ca "studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa - licenta, master, doctorat - in institutiile de invatamant superior acreditate, indiferent de varsta, beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar intern".

Legea va fi trimisa spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis, iar in acest timp "ANOSR va face toate demersurile pentru a urgenta cat de mult distribuirea legitimatiilor de transport studentilor de peste 26 de ani care sunt eligibili pentru acest drept", potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

"Asadar, putem spune ca s-a pus stop nedreptatii, iar studentii de peste 26 de ani vor putea circula in curand gratuit, cum ar fi fost normal sa se intample mereu", a mai transmis ANOSR.

Amintim ca, in urma cu un an, CFR Calatori anunta ca studentii de la universitatile de stat, dar si de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar.

Apoi, in octombrie 2017, in urma unei hotarari de guvern, s-a stabilit ca studentii a caror varsta depaseste 26 de ani sa nu mai beneficieze de acest drept.

Citeste si Studentii merg gratuit cu trenul: Intr-o luna calatoriile lor au costat 3,5 milioane de euro

A.D. ...citeste mai departe despre "Si studentii peste 26 de ani vor putea merge gratis cu trenul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gratuitate studenti tren CFR, #transport feroviar gratis studenti, #studenti 26 ani tren gratis, #gratuitate tren studenti 26 ani , #Stiri Educatie