Se poate facultate fara Bac sau nu? Ce spune ministrul pentru Invatamant Superior

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 22:44
984 citiri
Se poate facultate fara Bac sau nu? Ce spune ministrul pentru Invatamant Superior

Legislatia in vigoare nu permite sub nicio forma echivalarea anilor de studiu din colegiile postliceale cu anii de studiu din facultate, spune ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, in contextul controverselor legate de admiterea in colegii a absolventilor fara bacalureat.

Costoiu a facut, vineri, mai multe precizari cu privire la impactul ordonantei de urgenta nr. 49/2014, respectiv al Metodologiei-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar, asupra sistemului educational.

"Cele doua documente nu modifica in niciun fel conditiile de acces la studiile superioare. Conditia esentiala, respectiv promovarea examenului de bacalaureat, ramane fundamentala pentru admiterea absolventilor de liceu la cursurile organizate de universitatile de stat sau de cele private", subliniaza ministrul.

E oficial: Ai, n-ai Bacalaureatul, poti sa te inscrii la universitate

Mihnea Costoiu a mai aratat, pe de alta parte, ca legea nu face ...citeste mai departe despre "Se poate facultate fara Bac sau nu? Ce spune ministrul pentru Invatamant Superior" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mihnea Costoiu studii colegii, #Costoiu colegiu fara bacalaureat, #universitate fara bacalaureat , #Stiri Educatie