Scoala terminata cu bani de la Chevron, inaugurata sub paza

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 08:50
1559 citiri
Scoala terminata cu bani de la Chevron, inaugurata sub paza
www.businessweek.com

Scoala primara din localitatea vasluiana Paltinis, zona in care Chevron detine acord de mediu pentru explorarea gazelor de sist, terminata cu bani de la companie, a fost inaugurata, luni, sub supravegherea Politiei si Jandarmeriei, "pentru a preveni fapte de tipul celor care au fost la Pungesti".

Mai multe echipaje de politisti si jandarmi au supravegheat, luni, festivitatea de deschidere a scolii primare din localitate Paltinis, finalizata cu bani de la compania Chevron, cea care detine un acord de mediu pentru explorarea gazelor de sist in zona respectiva, transmite corespondentul Mediafax. .

Reprezentantii Politiei Judetene Vaslui sustin ca prezenta unui numar mai mare de forte de ordine in zona a avut drept scop prevenirea unor fapte asemanatoare celor din comuna Pungesti, unde la sfarsitul anului trecut s-a instituit zona speciala de siguranta, in urma incidentelor dintre localnici si jandarmi.

"Pe langa prezenta politistului de la Postul Bacesti si a unui echipaj de la Politia Rurala Negresti, care a desfasurat activitati de preventie pe raza localitatii Paltinis, un alt echipaj a efectuat activitati de patrulare pe traseul Bacesti - Babusa (n.r.- singura ruta prin care se face accesul in localitatea Paltinis). Scopul acestor activitati a fost cel de a preveni faptele de natura contraventionala sau penala, de tipul celor care au avut loc pe raza comunei Pungesti", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Pe langa politisti si jandarmi, la inaugurarea unitatii de invatamant a fost prezent si seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, Paul Smantana.

Inceputa in urma cu sapte ani, scoala de la Paltinis, in care invata 72 de elevi de ciclu primar, a costat 1,5 milioane de lei, finalizarea lucrarilor facandu-se abia anul acesta, cu sprijinul financiar al companiei Chevron, care a contribuit cu 390.000 de lei.

In plus, compania petroliera a donat si fondul de carte de la biblioteca scolii, constand in 2.800 de carti. Totodata, cei 72 de elevi au primit uniforme scolare si ghiozdane cu rechizite pentru noul an scolar.

Mai multe actiuni de protest au avut loc la sfarsitul anului trecut in comuna Pungesti, dupa ce compania Chevron a anuntat ca va incepe lucarile de explorare a gazelor de sist in apropierea localitatii Silistea. Dupa mai multe confruntari dintre localnici si fortele de ordine, Politia a insitutit in zona unde Chevron a inceput explorarea gazelor de sist "zonA de siguranta publica" pentru a putea astfel spori activitatile de patrulare si control in localitatea Pungesti.

#scoala terminata bani Chevron, #scoala inaugurata politisti jandarmi , #Stiri Educatie