Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sancțiuni mai aspre pentru cei care și-au plagiat teza de doctorat. Ce vor trebui să facă în 30 de zile

Sancțiuni mai aspre pentru cei care și-au plagiat teza de doctorat. Ce vor trebui să facă în 30 de zile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 22 august, că, în urma dezbăterii proiectelor legilor educaţiei naţionale, s-au agreat propunerile PNL privind introducerea în legile educaţiei a unor sancțiuni privindu-i pe cei care își plagiază teza de doctorat.

”România are nevoie de un sistem de educaţie puternic, adaptat generaţiei prezentului şi capabil să răspundă provocărilor viitorului! Am dezbătut la Braşov, împreună cu reprezentaţi ai Partidului Naţional Liberal din toate organizaţiile din ţară, cele două proiecte de legi ale educaţiei care transpun Proiectul „România Educată”.

Dialogul a fost intens si constructiv, temele de discuţie fiind relevante, cu scopul de a avea un sistem de educaţie „echitabil, care asigură şi respectă dreptul fiecărui elev la educaţie de calitate, organizată într-un sistem de învăţământ caracterizat de calitate, de integritate, de etică şi profesionalism” (Proiectul „România Educată”), conform valorilor asumate în Proiectul „România Educată”, scrie ministrul Educaţiei pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu anunţă că ”a fost agreată propunerea Partidului Naţional Liberal cu privire la îmbunătăţirea proiectului Legii învăţământului superior prin reglementarea obligaţiei de restituire a sumelor de bani de către autorul tezei de doctorat, în situaţia în care se constată existenţa plagiatului”.

”Astfel, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a deciziei prin care se constată existenţa plagiatului în cadrul unei teze de doctorat, autorul tezei va avea obligaţia să restituie sumele de bani reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare pentru programul de doctorat, în integralitate, pentru perioada finanţată şi în cuantumul finanţat de la bugetul de stat.

Restituirea sumelor de bani se va face către instituţia de învăţământ superior cu care autorul tezei de doctorat a semnat, în calitate de student-doctorand, contractul de studii universitare. Sumele încasate vor constitui venit la bugetul de stat.

În acelaşi timp, a fost agreată propunerea Partidului Naţional Liberal cu privire la îmbunătăţirea proiectului Legii învăţământului superior prin reglementarea obligaţiei de restituire a sumelor de bani de către autorul tezei de doctorat, în situaţia în care acesta a renunţat unilateral la titlul de doctor.

Ce trebuie să facă plagiatorii în 30 de zile ...citeste mai departe despre "Sancțiuni mai aspre pentru cei care și-au plagiat teza de doctorat. Ce vor trebui să facă în 30 de zile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 421 ori