Romania introduce manualele scolare digitale de anul viitor

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 13:36
2572 citiri
Romania introduce manualele scolare digitale de anul viitor

Elevii romani vor avea, din septembrie, acces la manuale digitale in format pdf, precum si la aplicatii multimedia, a anuntat, duminica, ministrul Educatiei Remus Pricopie.

"Din septembrie, copiii vor avea manual in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele in format digital", a spus Pricopie, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, precizand ca este vorba de carti in format pdf, dar si de aplicatii multimedia.

El a mai mentionat ca, potrivit cercetarilor, "procesul de invatare, atunci cand se folosesc instrumentele digitale, este mult mai rapid".

"In momentul in care ii arati (elevului, n.r.), intr-un filmulet cum functioneaza sistemul solar, pricepe mult mai repede decat daca se uita la o fotografie si sta sa-i explice profesorul sensul in care se invarte fiecare si-asa mai departe", a spus ministrul Remus Pricopie, aratand ca digitalizarea nu este, dupa parerea sa, o optiune, ci o obligatie.

Ministerul are in vedere introducerea manualelor semestriale pentru a reduce greutatea ghiozdanelor

In plus, manualele digitale ar avea rolul de a usura ghiozdanul elevilor.

"Am copii in clasa a treia si a noua. (...) La clasa a III-a pun mana pe ghiozdan si este greu", a spus Pricopie, apreciind ca "subiectul acesta trebuie reglementat".

Pricopie a precizat ca a discutat deja, in ceea ce priveste manualele pregatite pentru clasa I de anul acesta, daca e cazul sa fie impartite in cate doua volume, corespunzatoare celor doua semestre, pentru a se reduce canititatea pe care elevii o cara zilnic.

"Anul viitor nu exclud sa avem manualele impartite, cel putin pentru clasele mici", a declarat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manuale scolare digitale Romania, #manuale format electronic, #manuale digitale Ministerul Educatii, #aplicatii multimedia scolari , #Stiri Educatie