Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regulile finale pentru începutul anului școlar. Oficialii s-au răzgândit în privința măștilor medicale

Regulile finale pentru începutul anului școlar. Oficialii s-au răzgândit în privința măștilor medicale

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, au susținut o conferință de presă comună miercuri, 1 septembrie, prin care au transmis condițiile în care va începe noul an școlar, moment până la care au rămas mai puțin de două săptămâni.

Ordinul comun al celor două ministere prevede toate aspectele care îi vizează atât pe copii, cât și pe profesori, și poate fi consultat integral aici.

Prezența fizică la școală

Toți copiii vor merge fizic la școală începând de luni, 13 septembrie. Orele de curs se vor desfășura exclusiv cu prezență fizică atâta timp cât localitatea în care se află unitățile de învățământ va avea o incidență mai mică de 6 la mia de locuitori.

Dacă incidența trece de 6 la mia de locuitori, lucrurile se schimbă. Mai rămân deschise doar creșele și grădinițele, iar restul elevilor vor face ore online. Nici activitățile remediale nu mai sunt permise după atingerea acestui prag.

Există o singură excepție, și anume învățământul special, unde se vor face ore față în față, inclusiv terapii, chiar dacă incidența trece de 6 la mia de locuitori.

Prima zi de școală

Spre deosebire de anul precedent, anul acesta se va putea desfășura festivitatea de început de an școlar. Totuși, aceasta trebuie să fie derulată doar în exterior, toți participanții trebuie să poarte mască și să respecte distanțarea, iar durata nu trebuie să depășească o oră și jumătate.

Cazurile de COVID-19 în școală

În cazul în care se confirmă un caz de COVID-19 într-o clasă, fie că este vorba despre un copil simptomatic, depistat în incinta unității de învățământ, fie că părintele sau Direcția de Sănătate Publică au anunțat reprezentanții școlii, există mai multe variante.

În cazul copiilor din învățământul preșcolar și până la clasa a VI-a inclusiv, elevii din clasa respectivă trec în online timp de 14 zile. Începând cu ziua a opta, se poate reveni doar dacă toți elevii fac teste rapide și toate rezultatele ies negative. Testarea din ziua a opta se organizează în școli, de către personalul medical al unității de învățământ, dacă acest lucru este posibil, iar în caz contrar se solicită o echipă a DSP. Dacă există părinți ce refuză testarea rapidă în ziua a opta, se continuă în sistem online până când trec cele 14 zile.

Pentru clasele a VII-a, a VI ...citeste mai departe despre "Regulile finale pentru începutul anului școlar. Oficialii s-au răzgândit în privința măștilor medicale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 507 ori