Profesorii isi vor putea reduce numarul de ore fara diminuarea salariului

Luni, 06 Mai 2019, ora 18:31
1696 citiri
Profesorii isi vor putea reduce numarul de ore fara diminuarea salariului

Senatul a adoptat, luni, un proiect legislativ care prevede ca profesorii sau invatatorii care au o vechime in domeniu de peste 25 de ani isi pot reduce cu doua ore pe saptamana norma didactica de predare-invatare, fara diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.

Propunerea legislativa pentru modificarea art. 262 din Legea nr.1/2011 a educatiei nationale a fost initiata de mai multi parlamentari PSD, printre care si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, dar si fostul ministru Liviu Pop.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea alin (4) al art 262 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, propunandu-se eliminarea sintagmei -cu incadrarea in bugetul aprobat", astfel incat norma didactica de predare-invatare-evaluare pentru personalul didactic de predare si instruire practica cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, si cel din corpul profesorilor mentori sa se poata reduce cu doua pre saptamanal, fara diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate.

"Norma didactica de predare-invatare-evaluare prevazuta la alin 3 lit c, d si e pentru personalul didactic de predare si de instruire practica cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, si cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu doua ore saptamanal, fara diminuarea salariului", prevede completarea adusa articolului 262 din lege.

Senatul a avut rol de for decizional, astfel initiativa va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. ...citeste mai departe despre "Profesorii isi vor putea reduce numarul de ore fara diminuarea salariului" pe Ziare.com

#profesori reducere norma fara diminuare salariu , #Stiri Educatie