Profesor britanic care preda in Romania: Sunt fericit aici si nu planuiesc sa plec

Duminica, 25 Decembrie 2016, ora 08:06
2394 citiri
Profesor britanic care preda in Romania: Sunt fericit aici si nu planuiesc sa plec
Foto: Facebook/David Lewis

David Lewis, in varsta de 47 de ani, preda engleza la British Council de opt ani.

Indeajuns de multa vreme pentru a cunoaste Romania si pe locuitorii ei si pentru a trage niste concluzii si chiar a le da un sfat. A gasit aici oameni "prietenosi, bine educati si muncitori", locuri frumoase si, pentru moment, spune el, e fericit si nu planuieste sa plece.

Isi aminteste ca nu stia mare lucru despre Romania in 2008, cand a venit la noi, in interes profesional. Stia despre Revolutie, "faimoasa in toata lumea", insa "despre Romania nu se vorbeste asa de mult in lume". Stia si despre Generatia de Aur, care a ajuns pana in sferturile Cupei Mondiale din 1994.

Ce a gasit aici? "Prima mea impresie a fost aceea ca Romania, si Bucurestiul, in care locuiesc si unde muncesc, sunt niste locuri mai frumoase decat se spune adesea ca sunt.

Cred ca cel mai mare soc a fost sa vad cat de buni sunt romanii la limbi straine. Pare ca aproape toata lumea vorbeste macar putin dintr-o limba straina, ...citeste mai departe despre "Profesor britanic care preda in Romania: Sunt fericit aici si nu planuiesc sa plec" pe Ziare.com

#profesori britanici Romania, #David Lewis British Council Romania, #straini Romania, #romani limbi straine , #Stiri Educatie