Pricopie: Finantarea elevilor din invatamantul privat, un principiu corect care trebuie aplicat

Sambata, 24 Mai 2014, ora 14:30
1347 citiri
Pricopie: Finantarea elevilor din invatamantul privat, un principiu corect care trebuie aplicat

Finantarea elevilor din invatamantul privat, prevazuta de legislatie din 2011, este un principiu corect care trebuie aplicat la un moment dat, a afisrmat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, precizand ca aplicarea acestei masuri a fost amanata din motive financiare.

Aflat la Arad, sambata dimineata, intr-o vizita la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, s-a referit la finantarea elevilor din scolile particulare, finantare care este prevazuta in legislatie de trei ani, dar care a fost amanata in fiecare an din cauza lipsei resurselor bugetare, transmite corespondentul Mediafax.

"E un principiu corect acela de a finanta elevul. Pentru ca fiecare dintre noi platim taxe catre stat si atunci, indiferent de optiunea noastra ca parinti de a ne orienta copiii catre institutiile de invatamant de stat sau private, trebuie sa beneficiem de acelasi sprijin", a spus ministrul.

Pricopie a precizat ca masura a fost amanata an de an, la recomandarea Ministerului Finantelor.

"Din motive de ordin financiar si la recomandarea Ministerului Finantelor - nu dau vina pe Ministerul Finantelor, ca am semnat si eu, nu pot sa ma disculp - s-a prorogat termenul de fiecare data cu un an (...) Voi face tot posibilul ca la un moment dat, si acest moment dat sa fie cat mai curand, sa si punem in practica. Acest principiu trebuie aplicat pentru ca noi nu finantam institutii de invatamant, noi finantam educatia copiilor", a declarat ministrul.

In Legea Educatiei Nationale din 2011 se stipuleaza ca finantarea de baza se asigura pentru toti prescolarii si pentru toti elevii din invatamantul primar, gimnazial, profesional si liceal de stat, particular sau confesional acreditat, precum si pentru elevii din invatamantul postliceal special de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#educatie finantare, #pricopie educatie , #Stiri Educatie