Povestea japonezului venit in Romania dupa dezastrul de la Fukushima: Olimpic la Istorie si cu vise mari (Video)

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 14:35
1325 citiri
Povestea japonezului venit in Romania dupa dezastrul de la Fukushima: Olimpic la Istorie si cu vise mari (Video)
Foto: Ziarul de Bacau

Un elev japonez, care a fost evacuat in judetul Bacau dupa dezastrul de la Fukushima, a reusit performante la care unii dintre adolescentii romani poate nici nu viseaza.

Elevul de 13 ani, care invata la o scoala dintr-un sat bacauan, este olimpic la Istorie si a obtinut nota 9,25 la proba de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale de anul acesta, se arata intr-un reportaj Ziarul de Bacau.

Pe langa faptul ca japonezul Kevin Kashiwazaky a invatat la perfectie limba romana in doar trei ani, el este chiar unul dintre cei mai buni elevi din scoala, fara meditatii, doar cu multa munca si ambitie.

Kevin, alaturi de mama si fratele sau mai mic, Marius Kashiwazaky, locuia la mai putin de 200 de kilometri de Fukushima, cand zona a fost lovita de cel mai mare cutremur din istoria Japoniei, urmat de un tsunami devastator, provocand explozia centralei nucleare.

Kevin si familia lui s-au numarat printre cei 160.000 de oameni evacuati din cauza radiatiilor, ajungand in ...citeste mai departe despre "Povestea japonezului venit in Romania dupa dezastrul de la Fukushima: Olimpic la Istorie si cu vise mari (Video)" pe Ziare.com

#japonez Fukushima olimpic, #japonez Fukushima Romania , #Stiri Educatie