Ponta vrea dezbatere pe invatamantul obligatoriu de la 5 ani

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 16:14
1256 citiri
Ponta vrea dezbatere pe invatamantul obligatoriu de la 5 ani
Foto: verticalonline.ro

Premierul Ponta cere dezbatere nationala cu privire la introducerea invatamantului obligatoriu de la 5 ani, inainte ca Guvernul sa ia o decizie. Dupa ce in urma cu un an si jumatate se opunea vehement acestei idei, Victor Ponta admite acum ca acesta este trendul european si mondial.

"Astazi, se discuta pe plan european, pe plan mondial ca toti copiii sa fie intr-un sistem institutionalizat de educatie inca de la varsta de cinci ani si cred ca o asemenea decizie nu trebuie luata doar de Guvern sau de Ministerul Educatiei. Cred ca e o deczie foarte importanta care se refera si la mentalitatea din Romania.

Stiti foarte bine, bunicii sunt obisnuiti sa stea mai mult cu copiii acasa, sa-i tina mai mult. Sa facem o dezbatere reala, pentru ca, atunci cand se ia decizia, nu doar sa imitam un sistem european sau de pe plan mondial", a declarat premierul, luni, la conferinta cu tema "Consolidarea sistemelor de educatie a copiilor pentru asigurarea unui proces de invatare eficient", ...citeste mai departe despre "Ponta vrea dezbatere pe invatamantul obligatoriu de la 5 ani. In 2012 il critica pe "supraomul" Funeriu" pe Ziare.com

#Ponta invatamant 5 ani, #Ponta invatamant obligatoriu, #Ponta clasa pregatitoare , #Stiri Educatie