Peste jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling - sondaj

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 18:03
1028 citiri
Peste jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling - sondaj
Foto: Pixabay (Arhiva)

Mai mult de jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling pentru copiii lor, iar 92% considera ca acest tip de invatamant ar trebui reglementat in Romania, releva un studiu online al MKOR Consulting, dat vineri publicitatii.

Parintii care au raspuns la acest sondaj online au declarat in proportie de 98,4% ca stiu ce presupune conceptul de homeschooling, 74% stiu despre "scolile-umbrela" (cu predare online), iar 73% dintre acestia au o parere buna sau foarte buna despre educarea copiilor acasa.

Fost ministru al Educatiei, despre homeschooling: E anticonstitutional

"Interesul ridicat este demonstrat si de faptul ca 92% considera ca acest tip de invatamant ar trebui reglementat in Romania. De altfel, 52% ar lua in considerare educarea de acasa a propriilor copii. Cu toate acestea, doar 8% dintre copiii parintilor respondenti (105 familii) invata in sistem homeschooling", se arata intr-un comunicat transmis vineri.

Principalul argument in favoarea ...citeste mai departe despre "Peste jumatate dintre parintii din mediul urban ar alege homeschooling - sondaj" pe Ziare.com

#parinti homeschool, #sondaj parinti homeschool , #Stiri Educatie