O noua materie la gimnaziu si liceu? Elevii ar putea studia oratoria

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 17:47
858 citiri
O noua materie la gimnaziu si liceu? Elevii ar putea studia oratoria
Foto: Arhiva Ziare.com

Oratoria ar putea fi introdusa ca disciplina optionala in gimnaziu si liceu, din anul scolar 2016 - 2017, dupa tiparirea primului manual de public speaking, in luna iulie.

Primul manual de public speaking din Romania pentru gimnaziu si liceu are la baza curricula creata de Amalia Sterescu. Aceasta a inceput deja demersurile pentru introducerea orateriei ca materie optionala in scoli si va cere sprijinul ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, se arata intr-un comunicat de presa.

Comitetul de redactare a curriculei optionalului de public speaking, format din sase cadre didactice si un psiholog, a finalizat procesul de creare a curriculei, pasul urmator fiind redactarea manualului adresat elevilor de gimnaziu si liceu.

Astfel, in luna ianuarie, Amalia Sterescu a demarat campania de introducere a oratoriei in scoli, fiind sustinuta de voluntari, majoritatea cadre didactice din toata tara, si a lansat o petitie online privind introducerea public speaking in ...citeste mai departe despre "O noua materie la gimnaziu si liceu? Elevii ar putea studia oratoria" pe Ziare.com

#oratoria materie liceu, #elevi studiu oratorie , #Stiri Educatie