O mare universitate din Romania ofera cursuri gratuite pentru refugiati: Nu putem inchide ochii in speranta ca problema ne va ocoli!

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 12:55
1055 citiri
O mare universitate din Romania ofera cursuri gratuite pentru refugiati: Nu putem inchide ochii in speranta ca problema ne va ocoli!
Foto: Universitatea de Vest din Timisoara

Universitatea de Vest din Timisoara se ofera sa tina cursuri gratuite de limba romana si cultura europeana imigrantilor primiti de Romania.

In conditiile dezbaterii pe tema numarului de refugiati pe care ii va gazdui Romania, Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) considera ca este timpul sa se vorbeasca mai mult despre cum vom reusi sa integram imigrantii in societatea romaneasca si europeana, se arata intr-un comunicat al Universitatii.

Institutia si-a aratat disponibilitatea de a infiinta cursuri de limba romana si cultura europeana pentru imigrantii distribuiti Romaniei de la nivel comunitar.

Capacitatea UVT de a gestiona o asemenea situatie a fost deja testata prin faptul ca Universitatea organizeaza de mai mult timp un an pregatitor pentru toti studentii straini care vin in Timisoara si doresc sau au nevoie sa invete limba romana. Astfel, in fiecare an, aproximativ 150 de studenti straini apeleaza la serviciile UVT pentru a invata limba si cultura ...citeste mai departe despre "O mare universitate din Romania ofera cursuri gratuite pentru refugiati: Nu putem inchide ochii in speranta ca problema ne va ocoli!" pe Ziare.com

#Universitatea Vest cursuri romana imigranti, #Universitatea Timisoara cursuri imigranti , #Stiri Educatie