Noua Lege a Educatiei: 12 clase obligatorii, titlul de "doctor" retras mai usor, dar fara "modificari spectaculoase"

Marti, 04 August 2015, ora 08:52
1247 citiri
Noua Lege a Educatiei: 12 clase obligatorii, titlul de "doctor" retras mai usor, dar fara "modificari spectaculoase"
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Educatiei se consulta in aceasta perioada cu profesorii, elevii si studentii in vederea concretizarii noii Legi a Educatiei. Printre subiectele discutate pana acum s-au numarat invatamantul obligatoriu de 12 clase, o lege separata pentru statutul cadrelor didactice si trecerea responsabilitatii organizarii de doctorate direct la universitati.

Specialistii din Ministerul Educatiei au purtat discutii in ultimele doua saptamani cu reprezentanti ai sistemului de invatamant universitar si preuniversitar, urmand ca dezbaterile sa fie reluate la jumatatea lunii septembrie, scrie Adevarul.

Proiectul noii Legi a educatiei, lansat in dezbatere publica (Video)

"S-au discutat propunerile venite din teritoriu si momentan suntem in stadiul de integrare a acestor propuneri intr-un document pe care il vom trimite la departamentul juridic, iar in septembrie avem a doua runda de dezbateri", a declarat ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu.

Ministrul a anuntat ca, potrivit actului ...citeste mai departe despre "Noua Lege a Educatiei: 12 clase obligatorii, titlul de "doctor" retras mai usor, dar fara "modificari spectaculoase"" pe Ziare.com

#noutati Legea Educatiei, #schimbari legea educatiei, #12 clase obligatorii, #modificari doctorat , #Stiri Educatie