Ministerul Educatiei preia Institutul de Cercetare in domeniul Muncii si Protectiei Sociale

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 18:39
1245 citiri
Ministerul Educatiei preia Institutul de Cercetare in domeniul Muncii si Protectiei Sociale

Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale trece din subordinea Ministerului Muncii in coordonarea Ministerului Educatiei si poate retine 50 la suta din sumele obtinute din inchirierea bunurilor sale, potrivit unui proiect de hotarare.

Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale (INCSMPS) va fi reorganizat si va functiona ca persoana juridica de drept public romana, in coordonarea Ministerului Educatiei Nationale (MEN), in calitate de autoritate de stat pentru cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare, masura fiind prevazuta intr-un proiect de hotarare pus in dezbatere publica pe site-ul MEN.

Proiectul de act normativ prevede ca structura organizatorica a institutului national va fi aprobata prin ordin al ministrului Educatiei.

Patrimoniul institutului, stabilit pe baza raportarilor contabile in 30 iunie 2013, este in valoare de 3.585.792 lei, din care 456.679 lei reprezinta imobilizari corporale si necorporale iar 3.129.113 lei reprezinta active circulante nete.

Proiectul mai prevede ca bunurile proprietate publica a statului, pot fi inchiriate prin licitatie publica, in conditiile legii.

"Institutul national are dreptul sa retina o cota parte de 50 la suta din sumele percepute din inchirierea acestora, iar diferenta de 50 la suta se face venit la bugetul de stat", se arata in proiect.

In calitate de minister coordonator, MEN va cuprinde in bugetul sau de venituri si cheltuieli fondurile necesare realizarii unor investitii si dotari pentru institut.

Acesta va putea sa aiba in structura subunitati, cu sau fara personalitate juridica.

INCSMPS are ca obiect principal de activitate realizarea de studii si cercetari cu caracter teoretic si aplicativ in domeniul de interes national privind piata muncii, managementul resurselor umane, dezvoltarea si securitatea sociala in Romania.

#proiect act normativ, #ministerul educatiei, #Institutul National Cercetare Stiintifica , #Stiri Educatie