Mii de profesori în Piața Victoriei. Anunțul protestatarilor: ”Greva continuă. Guvernul nu a înțeles absolut nimic” VIDEO

Joi, 25 Mai 2023, ora 12:04
118 citiri
Mii de profesori în Piața Victoriei. Anunțul protestatarilor: ”Greva continuă. Guvernul nu a înțeles absolut nimic” VIDEO
Sindicaliști în Piața Victoriei FOTO / Facebook Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Mii de profesori protestează joi, 25 mai, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în a patra zi de grevă în educație. Liderii sindicali au anunţat că, la ora 12.00, greva continuă.

"Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect.

Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată", a subliniat Marius Nistor, citat de agerpres.

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI a declarat joi, din mijlocul protestului de la Palatul Victoria, că profesorii nu acceptă aceste bonusuri oferite de Executiv şi tot ce se întâmplă în continuare legat de examene responsabil este Guvernul.

Hăncescu a precizat că profesorii nu acceptă ”aceste bonusuri”. ”Să fie foarte clar, oamenii vor să aibă venituri care să conteze şi pentru pensie. Aceste vouchere nu contribuie cu nimic la pensie”, a spus el.

El a arătat că ”tot ce se întâmplă în continuare, şi anume se referă la examene, responsabil este Guvernul României”. ”Guvernul trebuie să răspundă în faţa elevilor şi a părinţilor”, a adăugat liderul FSLI.

Sunt circa 10.000 de cadre didactice în Piața Victoriei, arată g4media.ro.

Marius Nistor a spus, la rândul lui, că ”Guvernul nu a înţeles absolut nimic”.

”Nu pot veni în faţa corpulul profesoral şi să le oferi aceste aşa zise stimulente. Aveau nevoie de salarizare decentă. Nu şi-au luat niciu angajament legat de salarizare. Acea legea unitară de salarizare care va fi negociată din data de 15 iulie încolo nu oferă nicio garanţie că va fi respectat statutul celor care lucrează în sistem. Guvernanţii nu au înţeles nimic, oamenii care demonstrează în întreaga ţară demonstrează pentru că au fost jigniţi, au fost umiliţi”, a mai spus Nistor.

El a precizat că ”este o acţiune de protest p ...citeste mai departe despre "Mii de profesori în Piața Victoriei. Anunțul protestatarilor: ”Greva continuă. Guvernul nu a înțeles absolut nimic” VIDEO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profesori, #greva, #greva profesori, #educatie, #Piata Victoriei , #Stiri Educatie