Maratonul de Programare, castigat de o echipa de studenti din Brasov

Duminica, 30 Martie 2014, ora 10:00
7840 citiri
Maratonul de Programare, castigat de o echipa de studenti din Brasov

Echipa "Krankenschutz" din Brasov a castigat prima editie a Maratonului de Programare "Entrepreneurship" cu aplicatia numita "Live Rescue" ce ar putea ajuta serviciul de urgenta 112.

La gala de premiere a fost prezent si presedintele Traian Basescu, care a felicitat toate cele zece echipe de tineri participanti la Maratonul de Programare, dar si echipa care s-a retras din competitie si a inmanat proiectele celor noua echipe rezenatantului UE in Romania, pentru a le duce la Bruxelles, conform Mediafax..

In cadrul maratonului, timp de 24 de ore, zece echipe de studenti din Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara si Constanta au dezvoltat aplicatii care ruleaza pe sistemul android ce vor putea fi folosite si accesate de pe smartphone si tablete si care au utilitate sociala.

Din cele zece echiope, una a abandonat, ramanand noua echipe in competitia finala, iar cele mai bune trei proiecte au fost premiate de un juriu de specialitate.

Pe primul loc s-a clasat echipa "Krankenschutz" din Brasov care a dezvoltat o aplicatie numita "Live rescue", care permite cetatenilor sa intervina in cazul urgentelor raportate in apropierea lor inaintea sosirii echipajelor de urgenta.

"Noi ne-am gandit ca sunt multe situatii cand exista o urgenta raportata la 112 dar s-ar putea sa fie intr-o zona greu accesibila, fie o zona de agrement sau conventii, un festival sau un concert unde ambulanta ar ajunge relativ greu, dar exista sanse unde oamenii pot ajuta. Aplicatia noastra consta intr-un program instalat pe telefon, de regula de catre voluntari sau oameni care au o anumita pregatire necesara pentru a interveni sa acorde primul ajutor, iar partea de server este un site care poate fi accesat de cei de la 112, care in momentul in care are loc un apel marcheaza pe acest site locul unde a avut loc o problema, adaugand anumite detalii, iar persoanele care se afla in acea zona primesc automat notificari prin SMS pe telefonul mobil avand sansa sa salveze o viata inainte de a sosi echipajele de interventie", a spus Andrei Barsan, reprezentantul echipei castigatoare.

Locul doi a fost ocupat de echipa "Code Smart"

Locul doi a fost ocupat de echipa "Code Smart" care a dezvoltat o aplicatie ce faciliteaza o legatura stransa intre medicul de familie si pacient, iar locul trei a revenit echipei "Health Robots", destinata nevoilor diverse in materie de sanatate ale cetatenilor.

Potrivit organizatorilor, acest maraton este un prim eveniment ce va fi incadrat intr-un amplu proiect de responsabilitate sociala, denumit "Romania conteaza!". Proiectul va consta intr-o serie de actiuni prin care se urmareste dezvoltarea comunitatilor prin sustinerea de activitati locale si nationale.

Toate lucrarile si aplicatiile care vor fi dezvoltate de catre studentii romani in cadrul acestui eveniment vor fi donate Comisiei Europene, cu exceptia drepturilor de proprietate intelectuala, care le va promova catre mediul de afaceri.

Castigatorii concursului au fost premiati cu device-uri, smartphone-uri si tablete, precum si cu vouchere pentru Google Crown oferite de Google, partener in acest proiect.

"Vrem sa dovedim opiniei publice romanesti si comunitatii europene ca Romania detine valori autentice, inteligente, talentate, care isi indreapta atentia si asupra a ceea ce se intampla in jurul nostru", au mentionat organizatorii.

Maratonul de Programare a fost organizat de compania Allview din Brasov si Centrul pentru Diplomatie Publica, in parteneriat cu Universitatea "Transilvania" si Primaria Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concurs programare, #romania programatori , #Stiri Educatie