Frauda la admitere in liceu: Sute de transferuri anulate, inspectori dati pe mana Parchetului

Luni, 17 August 2015, ora 15:52
1041 citiri
Frauda la admitere in liceu: Sute de transferuri anulate, inspectori dati pe mana Parchetului
Foto: Arhiva (Digi24)

Controlul efectuat la Inspectoratul Scolar Suceava a confirmat faptul ca sute de transferuri au fost facute ilegal dupa repartizarea computerizata in licee, motiv pentru care inspectorul scolar general a fost suspendat, urmand sa fie sesizat Parchetul.

Mai exact, corpul de control al Ministerului Educatiei a constatat ca 326 de cereri de transfer din 523 depuse de elevi care nu au reusit sa ajunga la liceul dorit prin propriile merite au fost aprobate ilegal, informeaza Digi24.

Cererile nu respectau nici criteriul mediei, nici pe cele medicale sau de natura familiala. De exemplu, elevi care au obtinut medii de 5 sau 6 la testele nationale au fost transferati la licee unde ultima medie de intrare a fost 7 sau chiar 8.

In acest context, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a decis anularea transferurilor si suspendarea din functie a inspectorului scolar general din judetul Suceva si a adjunctul sau, urmand sa fie sesizat Parchetul.

Saptamana trecuta, Ministerul Educatiei a ...citeste mai departe despre "Frauda la admitere in liceu: Sute de transferuri anulate, inspectori dati pe mana Parchetului" pe Ziare.com

#transferuri ilegale admitere liceu Suceava, #inspectori scolari suspendati Suceava transferuri , #Stiri Educatie