Avertisment de la Fisc pentru profesorii care dau meditații. Trebuie să aibă casă de marcat

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 12:50
1120 citiri
Avertisment de la Fisc pentru profesorii care dau meditații. Trebuie să aibă casă de marcat
Elev și profesoară în timpul meditațiilor FOTO Pixabay

Profesorii care dau meditații trebuie să aibă PFA, întreprindere individuală sau SRL și, dacă încasează în numerar sau cu cardul, trebuie să dețină casă de marcat, potrivit unui comunicat publicat recent de Fisc în care li se reamintește cadrelor didactice că pentru banii din meditații, trebuie să achite impozit pe venit și eventuale contribuții.

Cea mai practică soluție în acest sens ar fi înregistrarea ca persoană fizică autorizată (PFA) sau ca întreprindere individuală (II).

Se poate lua în calcul inclusiv înființarea unui SRL.

Profesorii pot încheia un contract de prestări servicii și, dacă încasează contravaloarea meditațiilor în numerar sau cu cardul, trebuie să dețină casă de marcat, condiție care nu este valabilă însă dacă încasările se fac în mod exclusiv prin transfer bancar, scrie avocat.net.

Prestarea serviciilor de acest fel de către profesori este încadrată, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), din punct de vedere fiscal, în categoria veniturilor din activități independente pentru care cei care desfășoară asemenea activități trebuie să se supună autorizării potrivit ANAF.

Conform legii, profesorii care dau meditații nu au obligația de a avea casă de marcat în condițiile în care încasează banii aferenți exclusiv prin transfer bancar.

Dacă totuși există și situații în care încasează în numerar sau folosind plata cu cardul, intervine obligația de a avea casă de marcat și/sau POS, după caz. Așadar, pentru sumele încasate cash sau cu cardul, profesorul va trebui să emită bon fiscal, deci să aibă casă de marcat pentru a fi în legalitate, existând, în acest sens, și case de marcat portabile. ...citeste mai departe despre "Avertisment de la Fisc pentru profesorii care dau meditații. Trebuie să aibă casă de marcat" pe Ziare.com

#fisc, #profesori, #meditatii, #casa de marcat , #Stiri Educatie