Educatia si orientarea in cariera pe intelesul tuturor, la conferinta RIUF YouForum, pe 6-7 octombrie

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 12:58
1528 citiri
Educatia si orientarea in cariera pe intelesul tuturor, la conferinta RIUF YouForum, pe 6-7 octombrie

Pe 6 si 7 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti, cei interesati sa gaseasca un program de studiu in Romania sau in strainatate se pot intalni cu reprezentantii a peste 100 de universitati din 15 tari si pot afla mai multe despre ce optiuni de cariera au, discutand cu reprezentantii celor mai apreciate branduri din Romania. Toate acestea daca vor participa la RIUF YouForum, conferinta organizata in cadrul RIUF - The Romanian International University Fair.

RIUF YouForum - eveniment unic in Romania

Pe langa gama variata de universitati prezente la RIUF, vizitatorii pot participa si la prima conferinta dedicata dezvoltarii personale si orientarii in cariera a tinerilor de liceu si a studentilor.

Printr-o structura dinamica, care contine ateliere practice, sesiuni de discutii si peste 25 de prezentari ale programelor de studiu oferite de universitatile si institutiile educationale prezente la RIUF, conferinta RIUF YouForum a fost creata pentru a oferi suport celor care inca nu si-au gasit vocatia sau care inca nu stiu ce program de studiu sa aleaga.

Eveniment unic in Romania, RIUF YouForum le va oferi ocazia celor prezenti sa discute cu peste 35 de invitati din tara si din strainatate printre care si Dan Negru, Mihai Margineanu, Bogdan Badea (eJbos), Roxana Magopet (Fan Courier), Ada Roseti, Irina Pacurariu (TVR), Alexandru Raul Gherman (DJ SHIVER) .

Ateliere practice, sesiuni de discutii cu oamenii din echipele celor mai cunoscute branduri si universitati din Romania si din strainatate

Trasand o paralela intre teorie si practica, conferinta isi propune sa abordeze teme care pun accent pe dezvoltarea personala si profesionala, pe oportunitatile de cariera, dar si pe mecanismele prin care elevii si studentii isi pot forma o retea sociala puternica.

In cadrul sesiunilor de discutii, invitatii RIUF YouForum urmaresc sa inspire si sa ajute tinerii prezenti prin intermediul propriilor experiente, abordand teme precum "Cum sa alegi facultatea care ti se potriveste?", "Learn to fail, don't fail to learn", "Create your OUTstanding CV", "Speak UP for your succes", "Brandingul personal in social media".

In ceea ce priveste partea practica a conferintei RIUF YouForum, atelierele propuse introduc participantii in domenii precum IT&C, arta, business, marketing sau antreprenoriat, urmarind interactiunea acestora cu specialisti din domeniu si experimentarea laturii profesionale de care sunt interesati.

"Atelier practic de DJing", "Jocurile video. Cariera sau pasiune?", "Cum faci sa ai un proiect personal de succes" sunt o parte din atelierele practice din cadrul RIUF YouForum. Acestea urmaresc sa ofere participantilor o experienta unica prin intermediul careia acestia pot afla daca se identifica sau nu cu domeniul lor de interes.

In plus conferinta cuprinde si peste 25 de prezentari ale universitatilor si institutiilor educationale prezente la RIUF-The Romanian International University Fair, printre care si Studying Criminology and Criminal Psychology, Studying Computing, Engineering and Science in the UK, Study Hospitality Management in Switzerland.

Cei interesati pot afla mai multe informatii pe www.riuf.ro. Inregistrarea pe site le permite acestora accesul pe toata durata targului din 6-7 octombrie, inclusiv la conferinta RIUF YouForum, iar dupa eveniment vor primi o oferta personalizata de studii in functie de tarile si domeniile acestora de interes.

Cei care nu pot ajunge la RIUF Bucuresti, pe 6-7 octombrie, la Sala Palatului, mai au o sansa sa participe pe 9 octombrie, la RIUF Cluj (Sala Polivalenta), pe 11 octombrie la RIUF Iasi (Palas Congress Hall), pe 13 octombrie la RIUF Constanta (Hotel Ibis).

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.

#RIUF YouForum 2018 , #Stiri Educatie