Doctoratele demnitarilor nu mai sunt exceptate de la lege - Cine le va putea retrage titlurile academice

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 14:14
1064 citiri
Doctoratele demnitarilor nu mai sunt exceptate de la lege - Cine le va putea retrage titlurile academice
Foto: Digi24

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat, marti, ca Executivul a adoptat ordonanta de guvern prin care se abroga prevederea legala conform careia abaterile demnitarilor de la etica academica aveau statut de exceptie.

Concret, ordonanta abroga art. 42 (3) din Legea 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovare, articol care stabilea statutul de exceptie al demnitarilor, ale caror abateri de la etica academica nu puteau fi analizate si sanctionate de comisiile de etica de la nivelul universitatilor, fiind rezervate doar analizei Consiliului National de Etica.

Ministrul Adrian Curaj a mai precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, ca a fost scos si art.14 din lege, referitor la atributiile Consiliului National de Etica (CNE).

Ministrul Educatiei a precizat ca cele doua reglementari sunt legate de retragerea titlului de doctor in cazul demnitarilor, care nu va mai fi facuta de CNE, atributiile urmand ...citeste mai departe despre "Doctoratele demnitarilor nu mai sunt exceptate de la lege - Cine le va putea retrage titlurile academice" pe Ziare.com

#ordonanta plagiat demnitari, #ordonanta doctorat demnitari , #Stiri Educatie