Descoperire in premiera a unor profesori de fizica din Romania

Luni, 09 Mai 2016, ora 21:39
896 citiri
Descoperire in premiera a unor profesori de fizica din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Un grup de profesori de la Facultatea de Fizica a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in colaborare cu cercetatori de la Universitatile Orsay si Rennes (Franta), au reusit sa demonstreze, in premiera, modul de comutare a moleculelor din cristale magnetice moleculare cu tranzitie de spin.

Profesorii Cristian Enachescu, Laurentiu Stoleriu si Alexandru Stancu sunt cei care au reusit sa prezinte modul de comutare a moleculelor din cristale magnetice moleculare cu tranzitie de spin.

"Am inceput colaborarea cu partenerii francezi cu aproximativ trei ani in urma. Desi noi puteam explora miliardimea de secunda si ce se intampla acolo, important e ca ei au venit cu confirmarile experimentale. Astfel, am reusit sa impletim totul intr-o explicatie, pe care noi o consideram importanta, la nivel molecular, in a miliarda parte dintr-o secunda", a declarat conf. Laurentiu Stoleriu.

Premiera in Romania: S-a descoperit o noua specie de floare-parazit

Studiul reprezinta o ...citeste mai departe despre "Descoperire in premiera a unor profesori de fizica din Romania" pe Ziare.com

#descoperire profesori fizica, #descoperire profesori fizica Iasi , #Stiri Educatie