De ce nu merge scoala romaneasca: Cum a ajuns gradatia de merit o vanatoare de puncte

Marti, 09 Februarie 2016, ora 08:35
1021 citiri
De ce nu merge scoala romaneasca: Cum a ajuns gradatia de merit o vanatoare de puncte

Sistemul de evaluare, recunoastere si recompensare a muncii dascalului este in mare suferinta si nu vorbesc aici despre salarizare.

Gradatia de merit, asa cum se acorda in prezent, este discriminatorie prin criteriile utilizate si straina fata de obiectivele specifice invatamantului de masa. In invatamantul de masa ne adresam majoritatii elevilor, tocmai pentru ca varfurile nu sunt rezultatul sistemului de invatamant de masa.

Nimeni nu poate alege cand, unde sau in ce familie se naste. Tocmai de aceea, statul trebuie sa construiasca un sistem de educatie capabil sa diminueze decalajele rezultate din natura mediului de provenienta, un sistem apt sa valorifice bagajul ereditar, printr-un efort individual al educabilului sub indrumarea dascalilor sai.

Principiul sanselor egale nu inseamna altceva decat alinierea la acelasi start in conditii similare si tine exclusiv de organizarea institutiilor. Egalitate de tratament si nimic mai mult. Punerea in practica a acestui principiu ...citeste mai departe despre "De ce nu merge scoala romaneasca: Cum a ajuns gradatia de merit o vanatoare de puncte" pe Ziare.com

#gradatie merit provesori, #invatamant romanesc , #Stiri Educatie