Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cui apartine viitorul? Tendinte si previziuni in educatie

Cui apartine viitorul? Tendinte si previziuni in educatie


Nu e o noutate faptul ca din in ce mai multi tineri sunt atrasi de studiile in strainatate, de modalitatile de invatare si predare diferite, precum si de multiculturalismul foarte dezvoltat.

Tendinta de a studia in afara este in continua crestere, din 2014 pana in prezent, numarul studentilor care aleg sa plece in strainatate pentru studii a crescut de la 33.010 la 36.246, fapt ce aduce Romaniei pe locul 6 in topul tarilor din Uniunea Europeana cu cei mai multi studenti care invata in strainatate.

Atunci cand vine vorba despre tarile in care tinerii doresc sa studieze, potrivit statisticilor RIUF - The Romanian International University Fair, UK este de departe prima optiune pentru cei care participa anual la cel mai mare targ de universitati din Europa de Sud Est. Mai mult de 65% dintre participantii RIUF sunt atrasi de programele de studiu din aceasta tara.

Apoi, 42% sunt interesati de o facultate in Statele Unite ale Americii, 36% opteaza pentru un program de licenta sau masterat in Danemarca, in timp ce 32% aleg Germania si 31% prefera Olanda. Distanta nu reprezinta un factor important de care tinerii tin cont atunci cand opteaza pentru un program de studiu, ei fiind mai degraba convinsi de modalitatile alternative de invatare si de modalitatile de petrecere a timpului liber.

Peste 22.000 de vizitatori trec pragul RIUF anual, iar cei mai multi dintre acestia, 38%, sunt interesati de o cariera in Economie si Business si opteaza pentru un astfel de program, mare parte dintre acestia dorind sa isi deschida propriul business imediat dupa absolvirea facultatii. 26% dintre tineri aleg domeniul IT&Computer Science si Stiinte Sociale in timp ce 25% opteaza pentru medicina.

Un procentaj in valoare de 24% aleg stiinte umanistice, iar 23% arta, ceea ce inseamna ca majoritatea tinerilor din generatia Z sunt pragmatici si concentrati mai degraba pe rezultat decat pe procesul de lucru si pe domeniul artistic.

Ajuns la cea de-a XXa editie, RIUF-The Romanian International University Fair, le ofera participantilor posibilitatea de a afla mai multe informatii despre programele de licenta, masterat si doctorat puse la dispozitie de cele peste 100 de universitati prezente din Romania si din strainatate.

In acelasi timp, pentru a facilita procesul de alegere a unei facultati, RIUF a adus pe piata conferinta RIUF YouForum, un eveniment unic de orientare in cariera si dezvoltare profesionala pentru elevi si studenti.

Conferinta RIUF YouForum aduna in acelasi loc prezentari ale universitatilor, sesiuni de discutii si ateliere practice cu oameni din echipele celor mai cunoscute branduri sau institutii din Romania. Astfel, tinerii au ocazia sa interactioneze cu specialisti din diferite domenii si sa descopere mai multe despre programele de studiu care ii intereseaza.

Cei dornici sa afle mai multe depsre programele de studiu din strainatate si din Romania vor putea afla mai multe pe 18-19 martie la RIUF Bucuresti, pe 21 martie la RIUF Cluj-Napoca si pe 23 martie la RIUF Brasov. Inscrierile la eveniment se fac pe www.riuf.ro.

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2624 ori