Comisia de Etica a ASE a decis ca Darius Valcov si-a plagiat teza de doctorat. Rectorul propune retragerea titlului

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 09:12
1312 citiri

Darius Valcov a plagiat un sfert din teza de doctorat in Finante fara sa indice vreo sursa, a decis Comisia de Etica si Deontologie Profesionala de la Academia de Studii Economice (ASE) in urma unei sesizari primite la scurt timp dupa ce PressOne a dezvaluit ca teza de doctorat a lui Valcov este plagiata.

"49,72 pagini, reprezentand 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, asa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data sustinerii publice a tezei de doctorat", se arata in raportul Comisiei de Etica a ASE.

Decizia de plagiat a fost luata in data de 26 iulie 2019 de catre toti cei 11 membri prezenti, insa abia la finalul saptamanii trecute a fost facuta publica pe site-ul ASE, conform PressOne.

Desi a fost invitat in fata Comisiei de Etica pentru a-si sustine pozitia fata de acuzatiile aduse si pentru a se apara, fostul consilier al premierului Dancila nu s-a prezentat.

PressOne relata in luna februarie ca Darius Valcov, consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Viorica Dancila, a plagiat mai mult de jumatate din teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2008 la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti. Consilierul premierului, Darius Valcov, a respins acuzatiile, afirmand ca este vorba despre o actiune de decredibilizare a sa la a carei origine ar fi " o parte din cei 19.000 de angajati ai SRI " inclusiv "acoperitii".

In 28 februarie, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunta ca a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Valcov si ca urmeaza sa o analizeze. ...citeste mai departe despre "Comisia de Etica a ASE a decis ca Darius Valcov si-a plagiat teza de doctorat. Rectorul propune retragerea titlului" pe Ziare.com

#Valcov plagiat deza doctorat , #Stiri Educatie