Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 08:30
1306 citiri
Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil
Foto: Pixabay.com

Daca vrei sa iti inveti copilul sa fie responsabil cu propriile finante, oricat de nesemnificative ar fi acestea, cea mai buna metoda este sa-i oferi un card bancar special pentru el.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara, cum sa iti educi copilul sa cheltuiasca banii cat mai eficient.

Mai toate bancile au astfel de produse care se adreseaza minorilor cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, 12 si 18 ani, 14 si 26 ani, dar si pentru alte categorii similare, varsta depinzand de banca pe care o alegi.

Avantajul unor astfel de produse este ca ele nu pot fi folosite la orice comerciant online sau offline, astfel ca exista un oarecare control in privinta cheltuielilor pe care cel mic le poate face.

Unele dintre aceste carduri au comisioane zero pe toata linia, de la card pana la administrarea contului, astfel ca nu va trebui sa iti faci probleme. Mai mult, suma pe zi pe care copilul o poate cheltui este limitata de tine, prin urmare, poti controla si mai bine gestionarea de catre copil a sumelor de bani.

Mai mult, daca vrei, poti sa-i accesezi un card contactless, dar, dupa regula obisnuita, in acest caz limita pentru achizitii este de 100 de lei. Pentru orice achizitie peste aceasta suma, utilizatorul trebuie sa introduca codul PIN.

Rubrica Educatie Financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

Credit cu dobanda fixa sau variabila? Calculele pe care trebuie sa ti le faci

Cum sa economisesti bani in mod eficient. Un pont "traditional"

Cum sa nu folosesti cardul de credit. Patru greseli majore pe care esti tentat sa le faci ...citeste mai departe despre "Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil" pe Ziare.com

Cel mai atractiv credit al momentului pentru achiziționarea unei locuințe. Care e prețul mediu și cât e rata pentru o casă
Cel mai atractiv credit al momentului pentru achiziționarea unei locuințe. Care e prețul mediu și cât e rata pentru o casă
Valoarea medie a unui credit ipotecar a ajuns, în România, în primul trimestru din 2024, la circa 66.000 de euro. Rata medie plătită de către cei care au apelat la finanţare pentru a-şi...
#card bancar copii, #carduri pentru copii mici, #banci, #bani, #finante , #Stiri Educatie