Avem foarte multi copii cu performante mediocre. Suntem in "divizia C", unde eram si in 2006 Interviu

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 18:26
1377 citiri
Avem foarte multi copii cu performante mediocre. Suntem in "divizia C", unde eram si in 2006 Interviu
Foto: captura YouTube (arhiva)

Rezultatele elevilor romani la testele internationale PISA de anul trecut au plasat tara noastra pe locul 49 din cele 73 de state participante, alaturi de Bulgaria si Cipru, Romania mentinandu-se astfel de 10 ani in "divizia C" a educatiei, spune fostul ministru Mircea Miclea.

Intr-un interviu acordat Ziare.com dupa publicarea rezultatelor la testele PISA 2015, prof.dr. Mircea Miclea vorbeste despre cauzele esentiale pentru care avem "cativa elevi exceptionali (dar mult mai putini decat altii) si foarte multi (in jur de 40%) cu performante extrem de slabe" si puncteaza masurile pe care ar trebui sa puna in practica un guvern resposabil in cel mult un an.

Care este importanta acestor teste PISA? Cum trebuie sa le interpretam? Ce indica rezultatele despre politicile educationale ale unui stat?

Testele PISA sunt niste teste internationale, aplicate elevilor de 15-16 ani, care masoara competentele lor la matematica, stiinte si intelegerea textelor. Ele permit comparatii intre ...citeste mai departe despre "Avem foarte multi copii cu performante mediocre. Suntem in "divizia C", unde eram si in 2006 Interviu" pe Ziare.com

#Mircea Miclea rezultate elevi Pisa, #performante elevi romani , #Stiri Educatie