Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asociatiiile de elevi solicita eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online

Asociatiiile de elevi solicita eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online
Asociatii ale elevilor din Constanta, Bucuresti - Ilfov, Maramures si Valcea, precum si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online, ce ar trebui semnate de elevi si parintii acestora, fiind considerate "fara rost".

"Declaratii fara rost solicitate parintilor si elevilor! Asociatia Elevilor din Constanta (AEC), Asociatia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociatia Elevilor din Maramures (AEM), Asociatia Valceana a Elevilor (AVE), alaturi de Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar solicita ferm eliminarea noilor declaratii-angajament pentru elevi si parinti. Luni, 25 octombrie a.c., Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat ca au fost luate decizii privind desfasurarea activitatii in unitatile de invatamant, in sistem online. Una dintre aceste decizii a reprezentat introducerea unor declaratii-angajament, documente ce ar trebui semnate de elevi si de parintii acestora", reiese dintr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de Asociatia Elevilor din Constanta.

Conform sursei citate, declaratiile privesc desfasurarea activitatii didactice prin intermediul tehnologiei, precum si prelucrarea datelor cu caracter personal, dar si o sectiune prin care elevii si parintii se obliga sa nu inregistreze sau distribuie orele online si sa ia toate masurile pentru a preveni astfel de actiuni.

"Asociatiile de elevi si FNAP-IP sustin ca documentul nu este necesar, intrucat nu face altceva decat sa aminteasca prevederile deja existente pe care elevii sunt obligati sa le respecte ca parte a sistemului de educatie. Spre exemplu, Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede la art. 272, alin. (3) ca 'inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce'", se precizeaza in comunicat.

Mai mult, potrivit sursei citate, masurile luate de autoritati in prezent "ar trebui sa vizeze asigurarea accesului la educatie si a bunei desfasurari a orelor de curs pentru elevii din intreaga tara". ...citeste mai departe despre "Asociatiiile de elevi solicita eliminarea noilor declaratii-angajament pentru scoala online" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 305 ori
Citeste mai multe despreConstanta elevi declaratii