Anul scolar, deschis cu "Genunchele"

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 18:32
1290 citiri
Anul scolar, deschis cu "Genunchele"

Incep scolile. Ca in fiecare an din ultimele aproape trei decenii, scolile ridica o multime de probleme, mereu aceleasi: nu sunt manuale, nu sunt terminate reparatiile, unitatile scolare stau neautorizate, uneori lipseste apa curenta, toaletele sunt in curte, iar ministrul de resort ne asigura ca asa e normal si ca totul e OK.

Insusi premierul este de parere ca asta cu autorizatiile "este o falsa problema. Este o supra-reglementare". Cum asa? Premierul ne indeamna la nerespectarea reglementarilor pentru ca nu sunt bune? A avut toata vara la dispozitie sa le modifice cum vrea, dar nu le-a modificat, iar acum ne indeamna la incalcarea legii. Cine ne indeamna? Primul ministru al tarii? Halal stat de drept!

Mi-e teama ca si cei de la #Colectiv credeau ca sunt supra-reglementari, atunci cand tratau peretii cu vopsea ignifuga, fara sa fi citit instructiunile scrise bulgareste, si stiti ce a iesit. Doamne fereste!

Dar nu autorizatiile au declansat in anul acesta scandalul cel mai mare, ci manualele. Mai exact, lipsa de manuale. Noroc ca ministrul Educatiei, dl Liviu Pop, are o solutie: si manualele sunt o supra-reglementare, cel putin pentru clasa a V-a. Nu e nevoie de ele.

In locul lor, a si dat dispozitie sa se redacteze un fel de digest. Acolo se gasesc pe scurt toate materiile de-a valma: istorie, georgrafie, matematica, limba materna, religie, engleza, franceza, biologie, educatie plastica si muzicala, tehnologie, limba romana.

Daca am inteles bine, acest mixtum compositum este nascocit personal de dl ministru Pop, mai mult ca sa le dea peste nas celor care-l iau peste picior cu lipsa manualelor, sub petextul ca a dormit in papuci toata vara, in loc sa se ingrijeasca de manuale.

Imi permit sa-i fac ciititorului o confidenta: sunt incarcat de ani. Ca scolar, am apucat vemuri mult mai grele decat cele de azi. Eram in prima clasa primara cand a fost asasinat primul ministru al tarii, I.G.Duca. Eram in liceu cand a fost asasinat alt prim ministru, Armand Calinescu. Am apucat zilele de cosmar cand Romania ceda teritoriile sale unor vecini: Basarabia, Ardealul de Nord, Cadrilaterul.

In ianuarie 1941, mergand spre scoala, am vazut oameni secerati de gloante pe strada Stirbey Voda. Era rebeliunea legionara. Am trait razboiul, bombardamentele, armistitiul, ocupatia sovietica. Rusii rechizitionau totul. Lipseau alimentele, lipseau lemnele, carbunii (caloriferele erau inca o raritate), nu gaseai ghete, haine, nimic. Lipsea totul. Dar n-au lipsit ni ...citeste mai departe despre "Anul scolar, deschis cu "Genunchele"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manuale scolare lipsa, #Liviu Pop ministru, #deschidere scoli, #deschidere scoli autorizatii, #autorizarea functionarii scolilor , #Stiri Educatie