Dilema celor 10% care fac diferenta dintre saraci si bogati

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 08:30
896 citiri
Dilema celor 10% care fac diferenta dintre saraci si bogati
Foto: Pixabay.com

Ideea cu procentul de 10% porneste de la o intrebare pe care multi-milionarul Robert Kiyosaki o pune in cartea sa "Tata bogat, tata sarac". Dar pentru a ajunge la acest procent de 10%, mai intai sa facem un calcul.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, care este diferenta de perspectiva in educatia financiara.

Sa mergem pe ideea ca aveti un salariu decent si aveti obiceiul sa iesiti destul de des in oras, sa comandati, si, in principiu, sa cheltuiti bani.

Cu titlu de exemplu, sa spunem ca intr-un an cheltuiti cam 10.000 de lei pe iesiri si mancare take out si "frivolitati".

Din acesti 10.000 de lei 10% sunt bacsisuri pe care le-ati lasat la bar, la terasa, celui care va aduce mancarea si tot asa. Ca o paranteza, nu spun ca este un lucru rau sa apreciezi finaciar munca altui om, dar in dilema de fata este vorba doar de prioritati.

Daca ati limita la doar jumatate aceste iesiri, ati avea cam 5.000 de lei pe care-i puteti investi in viitorul vostru financiar.

Si aici apare intrebarea lui Kiyosaki. Daca esti dispus sa dau unui chelner sau unui livrator 10% din valoarea comenzii, de ce nu ai face acest lucru si cu banii pe care-i investesti?

Cei mai multi cand aud de comisioane date brokerilor de investitii renunta la investitii, fara sa realizeze ca respectivii sunt profesionisti care le pot dubla, tripla banii, daca ii lasa sa ii ajute.

Aici apare diferenta de perspectiva intre cei care au educatie financiara si cei care nu. Unii prefera sa dea 10% unui specialist care le aduce bani, altii prefera sa-i dea unei persoane care-i serveste.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Credit de nevoi personale sau credit auto, la achizitia unei masini?

Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa revin in forta, la costuri atragatoare

La ce trebuie sa fii atent cand iti alegi un pachet de servicii bancare ...citeste mai departe despre "Dilema celor 10% care fac diferenta dintre saraci si bogati" pe Ziare.com

#bacsis 10 la suta, #comision 10, #educatie financiara , #Stiri Educatie